• Ośrodek Sportu i Rekreacji w Górze Kalwarii
Sprawozdanie - Ferie 2019

Podczas Ferii 2019 w OSIR w okresie 28.01.19r. - 10.02.19r. Zespół Basenowy w Górze Kalwarii odwiedziło  prawie 3000 dzieci i młodzieży. Przyjeżdżali do naszego basenu zarówno w grupach zorganizowanych jak i indywidualnie, z naszej gminy ale i z gmin sąsiednich. Codziennie w godz.:8-16 korzystali z promocyjnego wejścia 3zł/h. ( 1100 osób skorzystało z tej promocji)

Lodowisko w okresie feryjnym funkcjonowało codziennie od godz.: 10 do 21. W tym czasie skorzystało z niego prawie 4000 użytkowników z czego ponad 2500 to dzieci i młodzież.

OSIR  6 razy po 3 godziny zorganizował bezpłatną naukę jazdy na łyżwach z której pod okiem instruktora skorzystało ponad 300 osób( średnio 15 osób na godzinę)

Na sali sportowej odbyły się turnieje piłkarskie, koszykarskie, piłki ręcznej oraz  siatkarskie. Uczestniczyło w nich w sumie 120 dzieci.

W  szkołach w gminie Góra Kalwaria odbywały się zajęcia sportowo-rekreacyjne prowadzone przez nauczycieli. Były to zajęcia zarówno w formie  treningu jak i mini-turnieje, różnego rodzaju formy aktywności ruchowej, manualnej . W sumie wzięło w nich udział prawie1000 dzieci.

copywrights@Ośrodek Sportu i Rekreacji

projekt i wykonanie Synermedia